Министър Красимир Вълчев навести Шумен

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев акостира днес в Шумен. Ако тръгнем отзад напред, той посети мултифункционалната спортна зала към Средно училище „Йоан Екзарх Български“, където се проведе традиционния коледен турнир по футбол за учители от областта.

Височайшият гост връчи купата на победителите от СУ „Сава Доброплодни“. Зареден с добро настроение, министърът приятелски приемаше всички покани за общи снимки. Вълчев бе придружен от кметът Любомир Христов, народните представители от ГЕРБ Димитър Александров и Румен Генов, както и от директорът на училището Валентина Тодорова и други.

С 45 минути закъснение стартира и обявената пресконференция в сградата на Община Шумен. Министърът изтъкна, че от началото на 2018 година вероятно с 9 % ще бъдат увеличени заплатите на работещите в регионалните инспекторати по образование, за да се доближат до средната учителска заплата, която в момента е 1080 лева. Той добави, че се търсят варианти за олекотяване на раниците на учениците от малките класове, за да не бъдат претоварени и да не се получават травми и изкривявания.

Иначе, визитата му в Шумен започна със среща с директори на училища и детски градини от областта, на която обаче не бяха допуснати представители на медиите.

Подобни

Leave a Comment

4 × two =