Митрополит Йоан освети обновеният храм в с. Върбяне

Днес на Спасовден, Варненско Преславският митрополит Йоан отслужи литургия за освещаване на възстановения храм “Св.Николай Чудотворец” с. Върбяне.

На церемонията по освещаването присъстваха освен хората от селото, а и от цялата област. Официални гости бяха кметът на община Каспичан Милена Недева, общинският председател на ГЕРБ-Каспичан Ралица Тодорова и др.

“Искам да изкажа огромната си благодарност към дядо Владика за това, че дойде да освети храма. Благодаря и на всички онези, които ни подкрепяха финансово, морално и с труд през цялото време докато течаха дейностите по реставрирането. Денят, който е избран за освещаване на Божия дом не е случаен, той е и празник на село Върбяне. Нека Бог да бъде с нас и да ни напътства в делата ни, да сме здрави и смирени”, коментира за СтрелаБГ кметът на община Каспичан Милена Недева.

Днес бе отслужен празничен курбан и в Плиска по случай Спасовден. Там хората също се събраха в храма, за да отпразнуват православия празник и да се помолят за здраве и берекет през годината

 

Подобни

Leave a Comment

3 × 2 =