Младата и талантлива пианистка Мария-Десислава Стойчева с концерт в Шумен

 

Младата пианистка от Града под тепетата Мария-Десислава Стойчева гостува в Шумен на 30-ти ноември. Тя е студентка в класа на големия майстор на пианото Людмил Ангелов и успява да печели любовта на публиката с изкусното си музициране. В Шумен тя ще изпълни Концерт за пиано и оркестър № 21, до мажор от В. А. Моцарт.

Под диригентската палка на Станислав Ушев ще прозвучат още концертната увертюра „Сън в лятна нощ“ от Ф. Менделсон и Серенада от Лео Вайнер. По традиция концертът ще се състои в зала „Проф. Венета Вичева“ от 18,35 часа. Това съобщават от Симфониета – Шумен.

Мария-Десислава Стойчева е родена на 2 юли, 1997 година в гр. Пловдив. Започва да свири на пиано на 4-годишна възраст, а през 2016г. завършва с отличие Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“, където в периода 2004-2014г. се обучава в класа по пиано на г-жа Елена Велчева. От октомври 2013г. е младши курсист на проф. Людмил Ангелов, при когото понастоящем продължава обучението си в НБУ-София.

Участва в майсторски класове и семинари под ръководството на проф. Людмил Ангелов, проф. Жан-Бернар Помие, проф. Иван Дреников, проф. Боян Воденичаров, проф. Дмитри Рацер, проф. Борислава Танева, проф. Милена Моллова, проф. Виктор Чучков, проф. Тамара Поддубная, проф. Атанас Куртев, проф. Стела Димитрова-Майсторова, Силвиян Деферн, Стефка Перифанова, Владимир Валяриевич, Аглика Генова и Любен Димитров, Мария Долорес Гаитан Санчез, както и в концерти в рамките на фестивалите „Софийски музикални седмици“ в зала „България“, „Мартенски музикални дни“, Русе, „Великденски музикален фестивал“, Варна.

Подобни

Leave a Comment

9 − one =