Младата режисьорка Максима Боева с награда „Слави Шкаров“

Режисьорът Максима Боева бе отличена с Творческа награда за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ за спектакъла “НИРВАНА” от Константин Илиев на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – гр. Шумен. Театралният форум е първо издание и се организира от Драматичен театър „Сава Огненяов” – Русе , в рамките на 19-ти – 21-ви октомври, информираха от шуменския театър.

В селекцията на театроведа Михаил Байков, освен това представление попаднаха още „Комичната илюзия“ по Пиер Корней на Драматичен театър ”Стоян Бъчваров” – Варна, с режисьор Васил Дуев и „Вихрушка“ от Йерун ван ден Берх на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София, с режисьор Александра Петрова.

След като изгледа трите номинирани спектакъла, жури в състав: Бина Харалампиева, дъщерята на Слави Шкаров-Ина Шкарова, Косьо Станев, Никола Вандов и Светла Бенева, избра наградата да бъде присъдена на Максима Боева. Освен плакет младата режисьорка получава възможността да постави спектакъл на русенска сцена.

Припомняме, спектакълът “Нирвана” от Константин Илиев бе удостоен с две награди от МФ „Друмеви театрални празници НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” 2018 г. – за цялостен спектакъл и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената.

Носител е на четири награди от 29-тия Национален фестивал на малките театрални форми – Враца: за режисура на Максима Боева, за сценография на Борис Далчев, за мъжка роля на Александър Евгениев за ролята на Мъжът и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената.

 

 

Подобни

Leave a Comment

3 × 5 =