Младежи от Ротаракт клуб вдъхнаха нов живот на спортните съоръжения в три училища в Шумен

Младежи от Ротаракт клуб – Шумен и техни приятели в рамките на летните месеци пребоядисаха и освежиха спортните уреди в три шуменски училища. В навечерието на новата учебна година ротаракторите запретнаха ръкави и придадоха нов вид на лостовете и успоредките в двора на СУ „Васил Левски“ в квартал „Тракия“. Преди това обаче ентусиастите пребоядисаха старите железа в дворовете на ПМГ „Нанчо Попович“ и ОУ „Д-р Петър Берон“.

„Правим го за благото на учениците и за всички, които използват тези спортни съоръжения. Освен че работим по обектите, ние и тренираме там“, каза за СтрелаБГ Михаел Върбанов, президент на Ротаракт клуб – Шумен за 2017/2018 година.

Средствата за четки и бои са осигурени по проект от Община Шумен. През идната седмица на всяка една от обновените площадки, ще бъде монтирана табелка със снимка и цитат на заслужил български спортист.

Планът на ротаракторите включва още организирането на спортно състезание на едно от „възкресените“ кътчета, където сили ще могат да премерят малки и големи любители на спортуването в естествена среда. За победителите са осигурени награди от Декатлон.

Повече подробности за инициативата ще има през идната седмица.

Ротаракт е младежка програма,  насочена към мъже и жени на възраст между 18 и 30 години. Членовете на всеки един клуб провеждат периодични срещи, дискутират актуални социални проблеми и идеи за проекти; обсъждат организацията на междуклубни мероприятия и спортни инициативи и т.н.

В България първият Ротаракт клуб е създаден в София през 1995 година, а след това подобни клубове се появяват в почти всички градове в страната. Шуменският клон е основан през далечната 2001 година и до ден днешен членовете му се стремят да работят в полза на обществото.

 

Подобни

Leave a Comment

5 + thirteen =