Младежи поискаха от управниците в Шумен да организират повече фестивали и прояви

Младежки фестивал се организира в събота в Шумен. Това съобщи председателят на Общинския младежки съвет в града Петър Бодуров днес на среща с кмета Любомир Христов. В нея участваха и представители на Градския ученически парламент.

В градинката до сградата на Общината ще бъдат разположени над 15 щанда, на които представитли на различни клубове и школи от Шумен ще представят дейността си предмладите хора. Инициативата започва в 13 и ще продължи до 16 часа.

По време на презентациите ще има демонстрации на клубове по карате, младежки танцови и певчески школи от града.

Проявата ще проведе по предложение на Общинския младежки съвет и Градския ученически парламент с подкрепата на Община Шумен.

На срещата бе дискутиран проблемът с младежката миграция и липсата на пълноценна реализация на младите хора.

В хода на разговорът градоначалникът подчерта, че през тази година са отпуснати пари за реализиране на общо 15 проекта насочени към младите хора в община Шумен. “Ние сме отворени към вас и сме готови да приемем всяко ваше предложение, за да се превърне града ни в привлекателно място за младите, мясо, където те да продължат образованието си и професионалната си реализация. Ние не бягаме от отговорност. Посочете ни грешките. Готови сме да приемем идеите ви”, заяви Любомир Христов и добави, че местната власт има намерение да изгради постоянна сцена в Градската градина, където младежки формации да имат поле за изява.

“Виждам съдействие и желание за обща работа в лицето на местната управа. Проблемът на младите е, че трябва да са по-отговорни за случващото се около тях”, коментира Петър Бодуров.

Младежите поискаха от управниците в Шумен да се организират повече фестивали и прояви, които да обединяват около общи каузи и възможност за професионална реализация. В тази връзка кметът Любомир Христов отбеляза,че в момента в Шумен безработицата е едва 3.3%, но липсват квалифицирани кадри за различни производства, а заплатите на общинските служители са ниски и трудно се намират млади специалисти. Градоначалникът подчерта, че основен приоритет на местната власт  привличането на инвестиции и откриване на нови работни места, което ще даде възможност за реализация на младите хора в Шумен.

В края на дискусията кметът поиска от младежите да помогнат за промяна на отношението на шуменци към града им.

 

Подобни

Leave a Comment

14 + thirteen =