Млади артисти от Подолск, Русия ще излязат на шуменска сцена

По покана на кмета на общината Любомир Христов утре в Шумен гостуват четири младежки творчески формации от побратимения град Подолск. Това са танцьорите от хореографската школа „Фантазия“ с ръководител заслужилия деятел на културата Олга Косаткина, вокалният ансамбъл „Радуга звёзд” с ръководител Александра Кандалина, ансамбълът за руски народни песни „Песенград” с ръководител Людмила Арнаутова и естрадният дует “Каприз” с ръководител Роман Ивченков. Колективите са лауреати на множество руски и международни конкурси и са участници в ежегодните дни на руската култура в България.

Концертът на гостите е с начален час 18.00 и ще се състои на открито пред читалище „Добри Войников“ или на сцената вконцертната зала на читалището, в зависимост от метеорологичните условия.

Отново по покана на кмета на общината и със съдействието на Национално сдружение „Русофили“ на 18 юли, по случай 141 годишнина от освобождението на Шумен от османска власт в града ще гостува още един младежки колектив от Подолск – добре познатият на шуменски вокален ансамбъл „Виктори“ с ръководител Людмила Шашкина.

Подобни

Leave a Comment

thirteen − ten =