Много добра събираемост през първия месец на данъчната кампания отчита Община Шумен

Над 1 милион и 500 хиляди лева от налози са събрани в Община Шумен от началото на данъчната кампания тази година. От тях близо един милион са платени в брой, около 400 хиляди лева – по банков път и малко над 120 хиляди лева чрез ПОС терминал. До 31 януари са подадени 396 патентни декларации и 29 – за туристически данък, с шест повече от миналата година.

76 000 съобщения за дължимите данъци ще получат жителите на общината до 1 март. В тях се съдържа информация за задълженията за недвижими имоти, за притежание на моторно превозно средство и за таксата за битови отпадъци.

До 31 март трябва да бъде заплатен и данъкът за куче като домашен любимец. Според общинската наредба за определяне и администриране на местните такси за притежание на куче за град Шумен се заплаща 12 лева, а за селата – 5 лева.

От общинската данъчна служба припомнят, че кампанията започна на 12 януари. Проверка за задълженията може да се направи на страницата на местната администрация в Интернет чрез клиентски идентификационен номер. Издаването на КИН е безплатно и се предоставя от общинската данъчна служба.

Плащането може да се извърши  на касите в отдел „Местни данъци и такси” в сградата на общината на бул. „Славянски” №17. Работното време е от 08.30 ч. до 17.30 ч., без прекъсване. За улеснение на гражданите задълженията могат да бъдат платени на място и чрез ПОС-терминални устройства. Данъчните си задължения гражданите могат да платят и на изнесеното работното място в  кв. „Боян Българанов” в Шумен с  работно време  от 07.30 до 17.30 часа  и  почивка от 12.00 до 14.00 часа всеки работен ден от понеделник до петък. Плащането на задълженията може да се извършва и по банков път по сметката, обявена на сайта на община Шумен – www.shumen.bg

Подобни

Leave a Comment

3 × 4 =