Мобилен екарисаж прибра животинските останки край село Кочово

 

Премахнати са животинските скелети и трупове, открити миналата седмица между село Кочово и град Велики Преслав. Това съобщи за СтрелаБГ Павлина Димитрова, специалист СП в общината.

Останките, приблизително 10 тона, са прибрани и унищожени от мобилната инсинерация/екарисаж на  фирма „Син Кръст 2016“ ООД, специализирана в изгаряне на животински, медицински и опасни отпадъци. „Синьокръстците“ са със седалище в София, но при нужда оперират на територията на цялата страна.

Всичките неотложни дейности падат върху изтънелия бюджет на Община Велики Преслав! „Сумата със сигурност ще бъде над 1000 лева“, уточни Павлина Димитрова.

Мястото вече е обеззаразено и обработено с нужните препарати, а комисия от ОДБХ е установила, че дадените предписания са изпълнени без забележки.

Да се търсят услугите на подобна мобилна инсинерация се налага, поради нефункциониращия вече четири месеца екарисаж в Шумен.

Полицията пък все още не е установила кой е виновен за недопустимото замърсяване на района, намиращ се на 150 метра от бившето сметище на Велики Преслав, рекултивирано с европейски пари.

 

Подобни

Leave a Comment

14 − thirteen =