Момче от Нови пазар с дебело криминално досие открадна телефон и наряза гумите на автомобил, полицията го хвана

25-годишен жител на Нови пазар бил задържан в полицейския арест в Шумен за кражба на мобилен телефон. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР Шумен.

А.С.  от Нови пазар помолил двама свои познати от село Каспичан да го закарат до Шумен. В града поискал от едното момче да му услужи с мобилния си телефон, за да се обади.

М.М. му дал телефона си, а А.С. го грабнал и избягал. Собственикът на телефона „Айфон“ веднага подал сигнал в полицията. А.С. бил издирен и задържан в момент, в който предлагал телефона в заложна къща в града.

Когато полицаите разпитали М.М.  той им обяснил, че по пътя преди да стигнат до Шумен А.С. го помолил да спре до един автомобил. 25-годишният крадец слязъл и нарязал с нож четирите гуми на колата.

Обстоятелствата около този случай са в процес на изясняване. А.С. е криминално проявен. Има регистрации за притежание на наркотични вещества, за управление на моторно превозно средство в срок на изтърпяване на наложено административно наказание, измама, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и грабеж. Осъждан е.

Образувано е бързо производство.

Подобни

Leave a Comment

4 × five =