Музиканти от Южна Корея на сцената в Шумен

Тази сряда на сцената в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ гостуват диригентът Юн Чае и виолончелистът Джинхо Хонг, и двамата от Южна Корея. Те ще представят интересна програма, която включва величествената увертюра „Егмонт“ от Бетовен, Вариации на тема Рококо за виолончело и оркестър от Чайковски и Симфония № 4 „Италианска“ от Менделсон, съобщиха от Филхармонията.

Юн Чае започва диригентската си практика като студент в Университета по изкуства Чунг-Анг под ръководството на маестро Йе-Донг Джонг – бивш диригент на Сеулския филхармоничен оркестър. Юн Чае завършва департамента за музикални изяви и оркестрово дирижиране в Музикалния университет в гр. Грац, Австрия, специализирайки оркестрово и хорово дирижиране като получава магистърска степен.

Джинхо Хонг избира да свири на инструмента, чийто топъл тембър е най-близък до човешкия глас – виолончелото. Хонг следва музика в Националния университет в Сеул, а по-късно завършва магистърска степен в гр. Вюрцбург, Германия при при проф. Никлас Ерингер. И двамата имат множество изяви в Европа и в родината си Южна Корея.

Концертът им в Шумен започва в 19:05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.

 

Подобни

Leave a Comment

3 × five =