Мъж от Мадара без книжка се блъсна с чужда кола в железобетонен стълб

Неправоспособен водач предизвикал пътен инцидент в село Мадара. Около 07:30 часа тази сутрин мъж, който бил зад волана на  лек автомобил Фолксваген „Шаран“ с шуменска регистрация се движил по ул.“Съединение“ в селото.

Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост на десен завой излязъл от пътното платно и се блъснал в железобетонен стълб. След произшествието в МБАЛ- Шумен  бил откаран местният жител М.Х./30г./След преглед му била установена фрактура на челюстта и на дясното коляно.

Настанен е за лечение в болничното заведение, без опасност за живота. Водачът е неправоспособен. Състоянието му не позволявало  да бъде тестван с дрегер за шофиране в нетрезво състояние, ще му бъде взета кръвна проба за химичен анализ.

Автомобилът, с който се придвижвал не е негова собственост, но е със служебно прекратена регистрация, след като при проверка преди време било установено, че няма сключена застраховка „Гражданска отговорност“. От произшествието са нанесени значителни материални щети. Образувано е досъдебно произовдство.

Подобни

Leave a Comment

thirteen + 11 =