Мъж удуши болната си жена в Смядово

75-годишен мъж е удушил болната си жена в Смядово, след като не издържал тежестта да се грижи за нея, съобщава “Монитор”. Убийството е станало тази нощ, а днес жертвата е трябвало да бъде настанена в хоспис в шуменското село Друмево.

Пенчо Ганчев и 74-годишната му съпруга Корнелия живеели разделени от 15-20 години. Навремето мъжът работел в железниците, а Корнелия била уважавана детска учителка в градчето. След като излязла от детската градина гледала болни хора, основно прекарали инсулти.

Преди около месец Корнелия закъсала със здравето. Получила мозъчен удар и се наложило за самата нея да се грижат. Семейството има двама синове, Пенчо живеел при единия, и децата успели да убедят баща си да се събере с майка им и да се грижи за нея. Наели им гарсониера на първия етаж в блока на ул. “Цар Калоян” и Пенчо наистина се грижел за Корнелия. Пред набори навън обаче разказвал, че му е много трудно да се справя и не издържа.

Заради тежкото състояние на жената семейството с помощта на Община Смядово успяло да подготви документи и да уреди настаняването на Корнелия в хоспис в село Друмево. В сряда били уточнени последните подробности и в четвъртък трябвало да я настанят в хосписа. До това обаче не се стигнало. По неизвестни на този етап причини мъжът посегнал на болната жена и я удушил. “Превъртял е нещо от тежестта да се грижи за нея.” – коментираха в четвъртък сутринта хора, които познават и двамата.

По-късно в четвъртък от Прокуратурата на Република България съобщиха, че по случая се води досъдебно производство под надзора на дежурния прокурор в Окръжна прокуратура Шумен. Предстои предявяване на обвинение и задържане на Пенчо Ганчев за 72 часа до завеждане на обвиняемия в съда.

Източник и снимки: Монитор

Подобни

Leave a Comment

2 + eleven =