Наградиха най-добрите ученици в школото в село Пет могили

По случай края на учебната година на скромна церемония ръководството на ОУ „Свети Климент Охридски“ в село Пет могили награди най-добрите свои възпитаници.

Общо 82-ма малчугани от 1 до 4 клас, голяма част от ромски произход, завършиха годината в школото и получиха грамоти и книжки. 40 от тях, залягали здраво над учебниците и постигнали успех „много добър“ и „отличен“, получиха пъзели лично от директорът Стефан Стефанов.

С най-много трудолюбиви и успешни ученици изпъква паралелката в трети клас с ръководител Димитричка Димитрова. Пълни отличници тази година са две четвъртокласнички – Виктория-Габриела и Бейма Бейхан и първокласника Християн Стефанов.

Отделно, Стефанов награди и Райко Красимиров, който стана първенец на областното състезание по математика, организирано от началните учители в Шумен.

ОУ “Свети Климент Охридски” е второто по големина училище в община Никола Козлево след СУ “Цанко Б. Церковски”. В него се обучават над 130 деца от различен етнически произход от селата Пет могили, Каравелово, Красен вол и Векилски.

Подобни

Leave a Comment

2 + 8 =