Наградиха отличените в конкурса „Индустрията в моя регион“

На специална церемония, организирана от Община Шумен в танцувалната зала на Младежкия дом, бяха връчени наградите на отличените ученици в конкурса „Индустрията в моя регион“. Конкурсът се организира от Химикотехнологичния и металургичен университет,  Българската асоциация на металургичната индустрия в партньорство и с финансовата подкрепа на „Алкомет” АД, информират от общинска администрация.

Инициативата се осъществява под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов. В категория от 5-8 клас за есе победител е Свилен Андреев от ПГОХХТ „Проф. Асен Златаров“, на второ и трето място са Кремена Игнатова от IX ОУ „Панайот Волов” и Йоанна Пенева от СУ „Сава Доброплодни”.

В категория от 9-12 клас за есе победител е Рафет Исмаилов от Професионална гимназия по икономика, второ и трето място заемат Денис Мутафов – ПГМЕТТ „Христо Ботев” и Камелия Минчева – ППМГ „ Нанчо Попович“. В съпътстващия конкурс за рисунка първа награда получава Васил Владимиров Пощаров –  НУ „Илия Блъсков“. На второ място е Хрисияна Росенова Минчева от Арт школа ЦПЛР-ОДК, а на трето – Небибе Османова – Арт школа Чифлигарови.

Кметът поздрави децата на Шумен и младите хора в залата с днешния празник – 1 юни и им пожела да запазят интереса към индустрията и да продължат професионалното си образование и да се реализират в тази област в своя регион. „Ще се радвам сред вас да са бъдещите специалисти и инженери металурзи, които ще работят в предприятието „Алкомет“. Благодаря на организаторите, че избраха Шумен за провеждането на този конкурс. Искам да изкажа и своята благодарност към Фикрет Индже за всичко, което прави за професионалното образование в Шумен.

 

Той благодари на ръководството на Химикотехнологичния и металургичен университет и на Българската асоциация на металурзите в България, че проведоха този конкурс в нашия град. По думите му, това е един начините да се популяризира професионалното техническо образование и да се укрепи връзката между образованието и бизнеса.

В конкурса участваха ученици от 1 до 12 клас от Шумен и областта. Най-добрите бяха наградени с таблети и получиха грамоти, а всички участници получиха сборник с есета и рисунки от конкурса. Участниците и техните творби бяха оценявани от жури от Химикотехнологичния и металургичен университет – София в състав: доц. д-р Розина Йорданова – председател и членове: доц. д-р. инж. Росица Гаврилова и доц. д-р. инж. Светла Янкова. При подбора на рисунките журито бе подпомогнато от художника Пантелей Янков.

 

Подобни

Leave a Comment

6 + eleven =