Награждават отличените от конкурса „Индустрията в моя регион” в Шумен

125 ученици са се включили в тазгодишното издание на конкурса „Индустрията в моя регион” в Шумен. Участниците са разделени в три възрастови групи. 92 деца от първи до четвърти клас са изпратили свои рисунки по темата за участие в конкурса, информират от общината.

33 са подадените от ученици есета в останалите две възрастови групи – от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас. Жури от Химикотехнологичния и металургичен университет в София е оценявало творбите.

Конкурсът “Индустрията в моя регион” се провежда за втора поредна година в Шумен. Организатори са Химикотехнологичният и металургичен университет,  Българската асоциация на металургичната индустрия в партньорство и с финансовата подкрепа на „Алкомет” АД.  Инициативата се осъществява под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов.

Най-добрите в трите категории ще бъдат отличени с предметни награди, а всички участници ще получат сборници, в които са отпечатани изпратените за конкурса творби. Целта е да се популяризира професионалното техническо образование, да се провокира интересът на младите хора към професията на металурга, като се укрепи връзката между образованието и бизнеса.

На церемонията по награждаването ще присъстват кметът Любомир Христов, Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет” АД,  представители на ХТМУ, БАМИ, на университетското и училищното образование,  учители и родители. Церемонията по връчване на наградите на отличените ученици ще се състои на 1 юни от 13.00 часа в танцувалната зала на Младежкия дом в Шумен.

Снимката е илюстративна

Подобни

Leave a Comment

3 × three =