Награждават първенците в Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”

На 19 май от 11:00 часа в Комплекс „Авшарян“ в Шумен ще бъдат наградени първенците в Единадесетия Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Шумен и Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен  детски комплекс – Шумен.

Конкурсът дава възможност на учениците със средствата на изкуството чрез личното си творчество, да изразят отношението си към историческата памет на своя народ. Той е в пет раздела: рисунка, компютърна рисунка, презентация, литературен конкурс и декоративно приложно изкуство.

В единадесетото издание на конкурса взеха участие близо  240 деца от София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново, Разград, Монтана, Търговище, Дряново, Летница, Попово, Ловеч, Полски Тръмбеш, Бяла Слатина, Кърджали, Хасково, Балчик, Ямбол, Раднево, Тервел, Гоце Делчев, с. Коларово, с. Зафирово, с. Руен  и разбира се от Шумен. От тях 77 се представят с 81 литературни творби , 70 автори с рисунки и 35 с пластики , 25 автори участват с компютърни рисунки и 13 с презентации.

С най-добрите рисунки ще бъде подредена изложба, а наградените презентации ще бъдат показани като част от програмата по награждаването.

Наградените участници ще получат грамоти, медали и предметни награди. След тържеството наградените ученици ще посетят и разгледат резервата „Мадара” и Мадарския конник.

 

Подобни

Leave a Comment

two × four =