Над 1.3 млн. лева предвижда Община Шумен за ремонт на тротоари

Четири обществени поръчки за ремонт на тротоари с прогноза стойност 1 370 000 лева са заложени в бюджета на Община Шумен. Това става ясно от отговора на местната администрация на питане за състоянието на тротоарите в града на общинския съветник Метин Джамбазов.
Информацията бе оповестена днес на редовно заседание на местния парламент.
От отговора става ясно, че по Оперативна програма “Регионално развитие” в Шумен ще се ремонтират 1 500 квадратни метра тротоари и 310 метра бордюри около Новата поликлиника. При благоустрояването на кръстовището на ул. “Станционна” с бул. “Симеон Велики” ще се реновират 1 914 квадрати метра тротоарни настилки и 1 160 метра бордюри. Други 2 200 квадратни метра настилка и 780 метра бордюр ще се обновят при ремонт в района на ул. “Съединение” от Пенсионерски клуб № 7 до Съдебната палата.
Ремонт предстои на тротоарите на ул. “Тича”, пешеходни алеи и тротоари в кв. “Тракия”.
“Възнамеряваме в някои участъци да положим асфалтова настилка по тротоарите. Такава е практиката в повечето европейски страни”, обясни кметът Любомир Христов, който отбеляза още, че проблемът се решава поетапно.
Метин Джамбазов отбеляза, че тротоарите са проблем на Шумен през последните 50 години. “Общинската администрация и съветниците заедно трябва да решим този въпрос. Все едно, кой мандат, но това трябва да се случи”, категоричен бе Джамбазов.

Подобни

Leave a Comment

2 + eighteen =