Над 150 изпълнители от България и чужбина идват за ”Есенни шуменски вечери”

Официално откриват шестото издания на Международният фестивал за популярна песен ”Есенни шуменски вечери” на 28 септември, от 17:00 часа в градинката пред НЧ ”Добри Войников 1856”. Фестивалът се организира от читалището и Община Шумен, със съдействието на Министерство на културата.

По традиция се провежда в рамките на три дни, през които участниците от различните категории показват таланта си пред компетентно жури. Тази година в различните категории участие ще вземат над 150 изпълнители от България, Русия и Украйна.

За четвърта поредна година Хайгашод Агасян е председател на журито, а членове са –  Димитър Христов (поет) и Николай Тодоров(ръководител на Вокална формация „Малка серенада“).

Първият панел от конкурсната програма започва на 28 септември, от 17.30 часа, в Голямата зала на НЧ „Добри Войников“ и ще продължи до 18.30 часа.

След откриването и първият конкурсен панел от 19.00 часа започва и Рок концертът на шуменските групи LOST SENSATION, OUT OF TUNE, IGNORE THE HATE, THE LEFTIES и CHAPLIN’S DREAM. Музикантите и организаторите канят всички почитатели на рок музиката на открита сцена в градинката на НЧ „Добри Войников – 1856“.

Шестото издание на „Есенни шуменски вечери“ ще продължи  с прослушвания на участниците в конкурсната програма, както следва: на 29 септември (събота) от 13.00 – 17.00 часа и на 30 септември от 10.30 – 11.30 часа. В 12.30 часа на 30 септември, неделя, журито ще обяви класирането на участниците, а лауреатите ще получат плакети, грамоти и парични награди.

Входът за всички прослушвания, рок концерта и церемонията по награждаване е свободен!

 

Подобни

Leave a Comment

fifteen + 12 =