Над 25 млн. лв. от ОПРР за обновяване на 44 сгради на пожарната и полицейски управления

С над 25 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще бъдат обновени 44 районни служби за пожарна безопасност и защита на населението и районни полицейски управления в страната. Това обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова.

Над 330 хил. лв. европейски средства, осигурени по оперативната програма чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството са вложени в сградата, която е с нова дограма на прозорците и вратите, монтирана топлоизолация, нов покрив и фасада. Сградата не е ремонтирана от 1979 г., като обновеният й облик допринася и за по-модерната визия на Нова Загора. Реновирането й осигурява и по-добри условия за труд на служителите на МВР, а мерките за енергийна ефективност ще пестят средства за отопление.

„За разлика от останалите проекти, които реализираме по програмата за над 3 млрд. лв., този е различен, защото подкрепяме системата на МВР. Фокусиран е върху осигуряването на по-добра работна среда за служителите на реда. За нас това е изключителен приоритет, служителите в МВР дават нашето спокойствие в ежедневието, дават ни сигурност и се грижат за реда по време и на празниците“, подчерта зам.-министър Николова. Тя благодари на  кмета на община Нова Загора Николай Грозев и екипа му, както и на ръководството на МВР за реализацията на проекта. Очаква се с осигурената сума да бъдат обновени общо 21 районни полицейски управления в страната, уточни заместник-регионалният министър.

В словото си председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов отбеляза, че през предходния програмен период по Оперативна програма „Регионално развитие“ в системата на МВР са инвестирани 97 млн. лв. за закупване на 263 противопожарни автомобили за всички служби на пожарната на територията на страната.

Сред официалните гости на церемонията бяха още заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, областният управител на Сливен Чавдар Божурски, народни представители от региона и др.

Подобни

Leave a Comment

nineteen + seventeen =