Намериха дърва от бракониерска сеч в няколко къщи в с.Изгрев

Полицейските операции по противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места в област Шумен продължават.

Полицейски служители от участък Хитрино бяха в село Изгрев и извършиха проверки на водачи на 74 моторни превозни средства и 99 лица, между които петима криминално проявени.

Проверени са три търговски обекта в селото за наличие на акцизни стоки без бандерол, извършена е проверка и в земеделската кооперация. Със служители на ДЛС „Паламара“ са извършени проверки в частни домове в село Изгрев .

В четири от къщите са намерени близо 7 куб. метра дърва за огрев, които са били без контролна горска марка и превозен билет. Ще им бъдат издадени констативни протоколи от служителите на ДЛС „Паламара“ и ще им бъдат наложени санкции по Закона за горите.

За различни констатирани нарушения са съставени три акта, наложени са 10 глоби с фиш,  връчени са три електронни фиша на водачи.  Операциите продължават по утвърден от директора на ОДМВР- Шумен график във всички малки и отдалечение населени места в областта.

Подобни

Leave a Comment

8 + 8 =