Намериха и иззеха голямо количество наркотици от дома на шуменец

Криминалисти от полицейското управление в Шумен намерили и иззели 400 грама канабис, 250 таблетки екстази и електронни везни от жилище обитавано от 41-годишен мъж.

На 8 март малко след 19 часа била извършена проверка на В.А. на ул. “Калиакра“ в града. В него били намерени около 3 грама бяло прахообразно вещество, по негови данни амфетамин. Предприето било претърсване в имот, ползван от 41-годишния мъж. Намерени били около 400 грама кафяво-зелена суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Иззети са 250 таблетки, които реагирали на метамфетамин- екстази и 20 грама бяло и кафяво прахообразни вещества, които ще бъдат лабораторно изследвани. В имота са намерени и електронни везни.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Образувано е досъдебно производство за притежание на наркотични вещества с цел разпространение. С постановление на прокурор от окръжната прокуратура му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на Окръжна прокуратура – Шумен.

Подобни

Leave a Comment

sixteen + sixteen =