Напрежение в Община Шумен, протестиращите искат да прекъснат сесията, докато не им обърнат внимание

Шуменци се събраха в фоайето на Общината, за да присъстват на сесията на Общински съвет и да поискат отговори от съветниците, които подкрепиха поскъпването на цената на водата. В началото имаше проблеми с достъпа им до залата, но 15 минути след началото на сесията – те бяха допуснати, но само в предверието на залата.
Към тях се присъединяват и още граждани, но не се знае, дали те ще бъдат допуснати, тъй като има и полиция.

В същото време, преди да започне да се гласува дневния ред на заседанието, лидерът на местната структура на БСП Веселин Пенчев поиска да бъде върнат и прегласуван плана на ВиК, като обвини представителите на ПП ГЕРБ в грозни манипулации.

Председателят на Общинският съвет Проф. Борислав Беджев не допусна темата да бъде върната с думите “Разбрахме ви г-н Пенчев. От ГЕРБ манипулират грозно, а БСП – красиво. Имаме дневен ред, който ще спазваме и ще се придържаме към него, а повторно гласуване на бизнес плана – няма”.

Думите на председателя на Общински съвет ядосаха хората, които дойдоха за обяснение и решение на проблема с водата.

Протестиращите настояват темата да бъде включена в дневния ред, а ако това не стане “Ще прекъснем сесията. Не сме дошли да се съобразяваме с тях, а за да получим отговори”, категорични бяха те.

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

eight − seven =