Нарушения още в първия ден с новите мерки за борба с COVID-19 в Шумен

Извършихме проверка в случайно избран магазин в Шумен, дали се спазва новата заповед на министъра на здравеопазването за осигуряване на Зелен коридор за лицата на и над 65 години и недопускането им в хранителните магазини и аптеки след 10 часа.

Проверката ни установи:

Служителите явно не са много наясно, каква е точно заповедта, защото на въпроса, който отправихме към господина, позициониран  на входа на въпросния хипермаркет “Защо допускате хора на видима възраст, която е доста над 65-години?”, получихме отговор “Ами то 10 часа мина”.

От човешка гледна точка решихме, че може би двете дами на възраст около 70-те години не са успели да си закупят важни хранителни продукти в осигурения им Зелен коридор, но кратка разходка след тях в магазина показа, че просто дамите оглеждат за нещо “по на сметка” при домашните потреби.

За около 10 минути прекарани в търговския обект, забелязахме най-малко 6 клиенти, които според новите мерки- не би трябвало да бъдат допускани.

Проверихме в случайно избрана аптека, дали можем да си купим и антибиотици, препоръчвани в социалните мрежи за борба с COVID-19, но без рецепта от лекар.

Оказа се, че няма проблем да си набавим два вида антибиотични средства и то без рецепта, но проблема бе, че ги няма в наличност.

 

 

Подобни

Leave a Comment

16 − 16 =