Натоварена неделя за спасителните и противопожарни екипи в Шуменско

На десет сигнала за произшествия са реагирали спасителните и противопожарни екипи в област Шумен само в неделния ден. Това информираха от Областна дирекция на МВР.

Първият сигнал за паднало дърво в Нови пазар бил получен в 16 часа. В рамките само на час и половина са получени десетки съобщения за паднали дървета в града.

Дежурните екипи са оказали техническа помощ за премахване на седем паднали след силен вятър дървета на улиците „Цар Симеон“, „Стефан Караджа“, „Чаталджа“ и „Пирин“ в града.

Екип от Шумен е оказал техническа помощ за отстраняване на паднал клон върху паркиран в града лек автомобил Форд. Екипите са нарязали и разчистили падналите след природни явления дървета и клони. Извършено било отводняване в мазе на жилищен блок на ул.“Патриарх Евтимий“.

В 17 часа било получено съобщение за пожар във вила в местността „Чашка“ в Шумен. Към мястото на инцидента бил насочен противопожарен екип. По данни на собственика пожарът бил предизвикан от паднала мълния. В пламъците били унищожени покривна конструкция около 50 кв.м. мебели и техника.

Дежурни екипи са оказали съдействие за обезопасяване на катастрофирал на пътното платно на АМ“Хемус“ автомобил „Мицубиши“. Произшествието е станало на 28 юли, малко след 16:30 часа.

В 22:55 часа бил приет сигнал за произшествие между два автомобила на кръстовище на ул.“Странджа“ с ул.“Гоце Делчев“. Екип е пратен на място и е обезопасил катастрофиралите Опел и Шевролет. Произшествието е с материални щети.

Екип  оказал техническа помощ на 81-годишна жена в петък по обяд, след като бил приет сигнал, че жилището й  било заключено и не можела да влезе. Спасителите влезли със стълба през терасата на втори етаж в апартамент на ул.“Лозенград“ и отключили входната врата на имота на шуменката.

В 12:55 часа бил приет сигнал, че е възникнал пожар в лек автомобил Нисан „Алмера“. Към ул.“Добруджа“ бил насочен екип. След пристигането му на място било установено, че собственикът успял да погаси пламъците сам. Унищожени са 5 седалки и тапицерията на тавана. Причините за възникване на пожара в автомобила, собственост на И.Ш./31г./ от Шумен е в процес на изясняване.

В 02:16 часа бил приет сигнал за пожар в къща в село Марково. На ул.“Раковски“ в селото бил насочен противопожарен екип от  районната служба в  Нови пазар. На място било установено, че гори къща, собственост на Р.С./60г./.

Унищожени са 100 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество. В гасенето на огъня на помощ е пристигнал втори екип от пожарната в Шумен. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.

Подобни

Leave a Comment

2 × two =