Натоварени почивни дни прекараха пожарникарите от Шумен

Екипите на шуменската пожарна определено не са си почивали през изминалите няколко дни.  На 29 декември е бил приет сигнал за пожар в павилион за бърза закуска на ул.“Тракия“ в Шумен. Насочен е противопожарен екип. До пристигането пламъците са погасени от собственика. Причина за възникването на пожара- неправилно ползване на нагревателен уред. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Малко преди полунощ е приет и сигнал за пожар в къща в село Пет могили. Към ул.“Преслав“ бил насочен екип от пожарната служба в Каолиново. При пристигане на място огнеборците заварили да гори таван от фазер. Пламъците в дома на 41-годишния Ю.Ю. тръгнали от оставена без наблюдение печка. Таванът е унищожен, изгорели са и мебели. Пожарът бил погасен с 300 л. вода. Къщата е спасена от изгаряне.

На 30 декември пожарникарите се отзовали на сигнал за опасно надвиснали керемиди от покрив на ул.“Панайот Волов“ в Шумен.

Спасителен екип е извадил и паднало коте в шахта на ул.“Васил Априлов“ в Шумен.

В 02:30 часа на 2 януари е възникнал пожар в магазин за хранителни и битови стоки в село Мадара.  Унищожено било ел. табло, опушени са 4 кв.м. стени, има унищожени нехранителни продукти. Собственикът на магазина заявил, че има съмнения за умисъл.

Днес се извършва допълнителен оглед в търговския обект.

Подобни

Leave a Comment

twelve + 15 =