Начинаещ крадец сам се издаде от страх, след като обрал магазин

Полицейски служители от районното управление във Велики Преслав установиха и задържаха извършител на взломна кражба часове след като я извършил.

За кражбата от смесен магазин в село Иваново било съобщено на 10 май сутринта , след отваряне на търговския обект. След влизане в магазина било забелязано, че касата е отворена и липсвали пари. Подаден е веднага сигнал в полицията. На място пристигнал полицейски екип. При извършения оглед било установено, че „апашът“ проникнал в търговския обект след като взломил решетка на прозорец.

От касата извършил кражба на сумата от 500 лева. Проведените издирвателни действия за установяване на извършителя започнали веднага и няколко часа по-късно дали резултат.  На ул. „Коста Шапков“  в селото за проверка бил спрян водач на мотопед без поставени табели. Изяснено било, че не е регистриран по надлежния ред, за което било образувано досъдебно производство. По време на проверката  19-годишен местен жител отишъл при униформените и започнал притеснено да ги разпитва защо има толкова много полиция в селото и какво търсят. Кварталният полицай провел беседа с  Х.А. Той се издал, че знае за кражбата.Малко след това признал, че той откраднал парите от магазина. Завел униформените в дома си и им предал доброволно сумата.

Парите били непокътнати. Възстановена е цялата  сума, открадната от магазина.

Подобни

Leave a Comment

four × five =