На Великден полиция ще бди около храмовете и обществените места в Шумен

С полицейско присъствие ще бъдат обезпечени обществените места около храмовете в област Шумен по време на големия  християнски празник Великден. Дежурни полицейски екипи ще осигуряват обществения ред и ще следят за спазването на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса. Създадена е организация за опазване на обществения ред в районите на автогари и ж.п. гарите поради очакваното  интензивно придвижване на пътници с влакове. Контрол ще има и по отношение на спазването и наложените ограничения, касаещи пропускателния режим на изградените контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътни артерии на Шумен.

От 16 часа на 17 април до 20 часа се спира движението за автомобили около храм „Св. Три Светители“ в Шумен по ул. “Климент Охридски“ в участъка от кръстовището образувано от ул. “Цар Ив. Александър“ с бул. “Славянски“ и по ул.“ Отец Паисий“ около храм „Свето Възнесение Господне“. На 18 април се спира движението на пътни превозно средства от 21:00 часа до 03:00 часа по ул. “Климент Охридски“ в участъка от кръстовището образувано от ул. “ Цар Ив. Александър“ с бул. “Славянски“ и ул. “Цар Ив. Александър“ в участъка от кръстовището с ул. “Княз Борис“ до кръстовището с улица „Климент Охридски“. На 19 април от 08:00 до 14:00 часа ще бъде спряно движението около храм „ Св. Три Светители“ по ул. “Климент Охридски““ в участъка от кръстовището с ул. “Цар Ив. Александър“ до кръстовището с бул. “Славянски“.

 Напомняме се на жителите на областта, че мерките срещу разпространението на COVID-19 изключват присъствието  на граждани на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места, както и посещението на лица под 60 годишна възраст на търговски обекти и аптеки в часовете от 08:30 ч. – 10:30 ч.  От началото на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирус в ОДМВР – Шумен са образувани 17   досъдебни производства и 23 преписки за неспазване на наложена карантина / чл. 355 от НК / и са съставени  114 акта за нарушаване и неизпълнение на противоепидемичните мерки /чл. 209 А от Закона за здравето/.

Припомняме, на всички, които са поставени под карантина с предписание от РЗИ , че трябва да спазват наложените ограничителни мерки, да не напускат посочените от тях адреси. На КПП от и към Шумен полицейските наряди имат мобилно приложение, с което могат да проверяват всички, които преминават оттам дали не са поставени под карантина.

В ежедневната си работа ОДМВР- Шумен забелязва, че жителите на Шумен и населените места в областта до този момент са отговорни и дисциплинирани, за което благодарим. Призоваваме преди и по време на светлите  християнски празници тази дисциплина да продължи и по възможност да се посещават по-малко обществени места.  Празници ще има и след нас. Да си пожелаем да ги празнуваме дълги години!

Подобни

Leave a Comment

15 + 2 =