На първи учебен ден: Шуменската полиция закопча петима за притежание на „чай за пушене“, марихуана и амфети

Петима души са задържани за притежание на наркотични вещества по време на специализирана полицейска операция на 15 септември в Шумен. Операцията е за опазване на обществения ред и сигурност в районите на детски и учебни заведения за изпълнение на превантивни мерки по линия  „наркотици“. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – шумен.

Около 13 часа в петък било предприето претърсване в частен дом на ул.“Китка“ в Шумен. В жилище, обитавано от Д.Б./18г./ от града е намерен около 7 гр. „чай за пушене“ и угарка от ръчно свита цигара. Зеленикавата суха тревна маса и угарката ще бъдат лабораторно изследвани. Срещу 18-годишния младеж е започнато досъдебно производство за държане на наркотични вещества в дома си. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. „Чай за пушене“ бил открит и в дома на 24-годишна жена от Шумен. След претърсване около 14 часа на 15 септември в жилище на ул.“Ген. Драгомиров“ е намерен плик с около 1,5 г. зеленикава суха тревна маса. Ц.С.

Около 22:20 часа на 15 септември в градинка срещу Община Шумен при извършена проверка по време на операцията в Й.Г./23г./ от Шумен е открито найлоново пликче с около 1 гр. суха зелена тревиста маса, която по думите му била „марихуана“. Й.Г. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление за държане на наркотични вещества. За престъплението е започнато досъдебно производство.

Малко преди полунощ на 16 септември при извършена проверка на пл.“Воин“ в Шумен в Д.Ш./19г./ от Добрич е открито сгънато в хартия зелено на цвят хапче – амфетамин, а в Р.Н./23г./ от Шумен е намерен и иззет найлонов плик с увито в него топче, жълто-бяло на цвят- амфетамин. Иззетите вещества ще бъдат изследвани. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. По случая е започнато производство.

Подобни

Leave a Comment

1 × one =