На чаша чай социалистите в Шумен отбелязаха 100 години от Октомврийската революция

Движението на жените социалистки, ветераните в БСП и Федерацията за приятелство с Русия и страните от ОНД отбелязаха заедно 100 години от избухването на Октомврийската революция, започнала на 7 ноември 1917 г. Това съобщават от БСП – Шумен.

Историческата справка сочи, че в Петербург болшевиките на Владимир Ленин и Лев Троцки свалят правителството на Александър Керенски. С щурм, въпреки липсата на съпротива, е превзет Зимният дворец и са арестувани членовете на Временното правителство. Начало на въоръжената акция дава залпът на крайцера „Аврора”.

Гостите на мероприятието, което се проведе в обновената зала “Сава Доброплодни” към НЧ „Добри Вайников-1856“ в Шумен, бяха посрещани с чаша руски чай, поезия и характерни за периода руски песни. В програмата участие взеха Тамара Стилиянова, ръководител на Дружество “Славяне” и Движение “Русофили”.  В края на срещата бе обявено, че дамите социалистки, ще се включат в акция “Плюшено мече”.

По този повод приканват всички с топли сърца, които искат да подарят доза радост на малчуганите, да се включат и заявят участие в общинския съвет на БСП до 8 декември.

Подобни

Leave a Comment

two × 4 =