Недоволни шуменци потърсиха отговори от кмета и областния управител (ВИДЕО)

За втора поредна седмица народното недоволство събра на едно място стотици граждани на град Шумен. Протестът започна в 11:00 часа пред сградата на общината.

Хората поискаха да се срещнат с кмета Любомир Христов, за да му поставят очи в очи наболели ежедневни проблеми, касаещи скъпата вода, високите данъци и същевременно обидно ниските възнаграждения на работещите. За жалост обаче не бяха допуснати да прекрачат прага на учреждението.

По думите на охраната, кметът не бил в сградата и нямало кой и как да ги приеме. Веднага след това шествието се насочи към Областна администрация, където вече силно изнервените граждани нахлуха безконтролно и влязоха в диалог с областния управител проф. Стефан Желев.

Гневни шуменци щурмуваха сградата на Областната управа

Гневни шуменци щурмуваха сградата на Областна администрация и поискаха отговори от проф. Стефан Желев…

Публикувахте от СтрелаБГ в Сряда, 14 ноември 2018 г.

Те му поставиха няколко въпроса, на които обаче не получиха адекватни отговори, а само откъслечни оправдания и недомлъвки. Чуха се призиви да си подаде оставката и да освободи заемания пост.

Недоволни от срещата и разбиращи, че няма да стигнат до консенсус с този „слуга на народа“, протестиращите се насочиха отново към Община Шумен, като този път успяха да се срещнат с градоначалника Любомир Христов.

Шуменци щурмуваха общината и поставиха въпроси на кмета Любомир Христов

Шуменци щурмуваха общината и поставиха въпроси на кмета Любомир Христов

Публикувахте от СтрелаБГ в Сряда, 14 ноември 2018 г.

Обстановката бе наистина нажежена, въпросите валяха един след друг, а кметските отговори внесоха изглежда временно успокоение у протестиращите.

Подобни

Leave a Comment

18 − three =