Неплатени глоби за десетки хиляди левове към КАТ – Шумен

26 електронни фиша за превишена скорост са връчени само за ден на 41-годишен мъж от Шумен. Т.А. бил поканен в сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- Шумен след като при извършена проверка станало ясно, че има невръчени електронни фишове. Това съобщават от дирекцията. На място му били връчени 26 фиша. Почти всички били за превишена  скоростта, а наложените глоби за установените нарушения са в размер на 3690лева. До момента не са платени. Освен наложените глоби с фиш водачът има и съставени актове за различни нарушения.

47-годишен жител на село Царев брод е един от големите нарушители на Закона за движение по пътищата в Шуменско. Б.И. е правоспособен от 2003 година. За 11 години контролните органи са му съставили 41 акта за различни нарушения. Наказателните му постановления са на стойност 10 589 лева. Най-често е бил установяван да шофира с превишена скорост и след като му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство.  Установяван е да шофира след употреба на алкохол и в срок на лишаване. Нито една от наложените санкции не е платена. През 2014 година има съставени две глоби с фиш на стойност 30 лева, те също не са платени.

7720  лева са задълженията на 28 годишен мъж от село Друмево. С.В. никога през живота си не е притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство , но това не му попречило да шофира. 28 акта са му съставени за времето от 2007 до 2017 година. Водачът е установяван в рамките на един ден на две различни места – В Шумен и село Друмево  да управлява след употреба на алкохол, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, и с нерегистриран по надлежния ред автомобил. За констатираните нарушения са образувани девет досъдебни производства. Нарушенията му като водач, констатирани във времето  са свързани предимно с това, че управлява, а не е  правоспособен,  установяван е зад волана на нерегистрирани по надлежния ред моторни превозни средства, съставяни са му актове за управление на автомобили без поставен  винетен стикер. Освен без книжка С.А е установяван да шофира и след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила.

41-годишен мъж от село Габрица нарушил ограниченията на скоростта и бил засечен от камери на Пътна полиция пет пъти през месец юни и юли. Издадени са му електронни фишове за нарушенията. Мъжът е глобяван с фиш общо 13 пъти, като глобите му са на стойност 2420 лева, платени от тях са  150 лева. Съставени са му актове за установени административни нарушения в размер на 5100 лева. П.М. е платил 1880 лева от влезлите в сила наказателни постановления.

Подобни

Leave a Comment

2 − 1 =