НИАР “Мадара” попадна в топ 10 на най-посещаваните туристически обекти през юни

Национален историко-археологически резерват “Мадара” е поставен на седмо място в класацията на iLoveBulgaria за 10-те на най-посещавани туристически обекти в страната през месец юни.

Важно е да се знае, че класацията се базира на сканирания на табелките на обектите с приложението. Тя обаче не отразява абсолютно всички посещения, тъй като има много хора без смартфони или без инсталирано подобно приложение.

На върха в класацията за месец юни е Къща “Бухалов хан” в Старинно Карлово, следван от Бачковския манастир и Къща “Райно Попович”, отново в Карлово.

НИАР “Плиска” е класиран на 21 място, а Археологически музей “Велики Преслав”, който бе на първото място по посещения за месец май, сега е едва на 26-та позиция от общо 242 туристически обекта в листата.

iLoveBulgaria e официален гид, предоставящ информация както за забележителностите, така и за специалните предложения на местните фирми. Част е от международната платформа iLove, разработена в Англия, ползваща най-модерните технологии и концепции в маркетинга и електронната търговия.

Мобилното приложение предлага навигация до обектите, както и пълна текстова и снимкова информация. Чрез платформата могат да бъдат споделяни в социалните мрежи любими туристически дестинации.  

 

Подобни

Leave a Comment

twenty + 12 =