Новият кмет на Миланово: От 27 години селото е занемарено, има много неща за правене

Новоизбраният кмет на село Миланово Хасан Хасанов от ПП ГЕРБ, ще положи клетва за встъпване в длъжност на тържествено заседание на Общинския съвет в гр. Велики Преслав на 1 юни.  Хасан Хасанов спечели кметските избори на 20-ти май с 254 гласа, разгромявайки опонента си – Салим Ахмед от ДПС, за който гласуваха едва 47 души. До частичните избори се стигна след като неговия предшественик Ариф Мехмед хвърли оставка, тъй като започнал работа в чужбина и вече няма възможност да изпълнява задълженията си.

Хасан Хасанов е роден на 4 март 1966 г. в град Велики Преслав. Средното си образование завършва в Селскостопанския техникум, а висше – специалност „Национална сигурност“ в Шуменски университет. От 25 години се занимава със земеделие и търговия. Женен е, има двама сина. Част е от Управителния съвет на женския футболен  клуб  “Олимпия”, който е ситуиран в Шумен

Пред СтрелаБГ той очерта приоритети, които ще следва неотлъчно, веднага щом седне на горещия кметски стол.

„Първата ми работа е да изчистя и приведа в добър вид парка в Миланово. Трябва да довършим и сватбената зала, защото миналата година имахме 12 сватби, а на младоженците се налага да ходят в Шумен или Велики Преслав. Казаните в селото също са в окаяно състояние и ще положим усилия в тази посока. Има много неща за правене, защото през последните 27 години селото е занемарено. Разбира се, ще разчитам също на помощ от община Велики Преслав“, обясни той и подчерта, че ще обърне специално внимание на поддръжката на гробищните паркове и молитвените храмове, тъй като е вярващ човек, който уважава всички религии.

„Хората решиха сами, че Миланово има нужда от промяна и ме избраха. Благодаря им и им обещавам, че няма да ги изоставя. Всички те са мой братя и сестри“, каза още новият кмет.

Снимка: Олимпия

Подобни

Leave a Comment

9 − nine =