Новият кмет на село Цани Гинчево положи клетва

Новият кмет на село Цани Гинчево Павел Динков положи клетва и официално встъпи в длъжност. Церемонията се състоя днес на извънредно заседание на Общински съвет – Никола Козлево, свикано за целта от председателя Стефан Стефанов.

Общинският кмет Ешреф Реджеб подари на новопостъпилия си колега чисто нов ергономичен офис стол, който още утре ще бъде вкаран в употреба. Павел Динков, издигнат от ПП ГЕРБ, победи на частичните избори за кмет на кметство, които се проведоха на 8-ми октомври. От действителните 219 гласа, за него гласуваха 171 избиратели, което представлява 78,08 %.

Новият кмет е на 40 години, родом е от село Цани Гинчево. Женен, с две деца. От много години се занимава с овцевъдство.

Пред СтрелаБГ Павел Динков заяви, че основните му приоритети са насочени към създаване на по-добри условия за обгрижване на възрастните хора, поддържане на гробищния парк и редовно почистване на центъра на селото. „В близко време ще отворим Младежки клуб, където децата ще играят тенис на маса и шах. След това ще ремонтираме Здравната служба“, добави той.

По постоянен адрес в Цани Гинчево са записани близо 450 души, но над 100 от тях живеят и работят в чужбина. Районът е земеделски, много беден, липсват производствени мощности и предприятия, което затруднява препитанието на хиляди.

 

 

Подобни

Leave a Comment

one × five =