Новото лице на шуменския театър: Стефания Георгиева

Стефания Георгиева е новото попълнение на ДКТ „Васил Друмев“ – гр. Шумен. Родена е на 11 декември 1986 г. в град Варна. През 2011 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Актьорско майсторство за куклен театър”. В момента преподава Системи кукли“ в НАТФИЗ.

Стефания Георгиева е съосновател на Театър АТОМ, хореограф и актьор е в различни спектакли: НА РЪБА, М ЕТ А МОР Ф ОЗА, СТОЛЪТ, CARNEM,  PIECES, P.S. Яворов и др. Тя е от онези млади артисти, за които изкуството е във всяка фибра на съществото й.

Съвсем скоро в ДКТ „Васил Друмев“ ще бъде премиерата на „Невъзможност в най-чист вид“ – танцов спектакъл, който  навлиза в невъзможността като форма на надежда, копнеж, желание и същевременно като слабост, уязвимост, разрушителност, безсилие, неосъществимост.

Танцовите фрагменти съществуват в безвремие, в непрекъснато усещане за дежавю. Телата на танцьорите се свързват в конструкции, търсят идентичност, изграждат перспективи и рисуват пространството.

Хореограф на спектакъла е отново талантливата Стефания Георгиева. Композитори : Добромир Кисьов и Константин Кучев; Контрабас: Добромир Кисьов; Виолончело: Руси Бръчков и кахон: Денислав Димитров. Танците изпълняват Калина Георгиева и Стефания Георгиева.

 

 

Подобни

Leave a Comment

nineteen − fifteen =