Ново сдружение иска газификация на град Велики Преслав

Във Велики Преслав учредиха сдружение с нестопанска цел, което има за задача да активизира работата на институциите за ускоряване на газификацията на града, информира общинската администрация.

За председател на „Газ за Велики Преслав“ е избран местния предприемач Димитър Желязков, а бизнесменът Божидар Русев е негов заместник. Темата за евентуална газификация на Велики Преслав дойде на дневен ред през последните няколко месеца. Вече са проведени няколко срещи в общинската администрация и предварително допитване, за да стане ясно какъв е интересът към „синьото гориво”.

Газификацията на града е възможна в рамките на 5 години, а вариантите дали горивото да се доставя по тръба или чрез станция, тепърва ще се обсъждат. Жителите на старопрестолния град могат да изразят желанието си да използват газ за отопление чрез попълване на документи, а местните власти имат за задача да предоставят информация за процеса на подготовка.

Припомняме, че още през август в Община Велики Преслав бе внесена подписка с искане за газификация от името на 120 домакинства.

 

 

Подобни

Leave a Comment

9 + 11 =