Ново сдружение се стреми да превърне Шумен в крепост на рок музиката

На пресконференция в Пресклуба на БТА в Шумен, трима представители на учреденото преди седмица Гражданско сдружение „Рок общество”, разкриха идеите си за развитието на този стил музика в града и реализацията на „Шумен рок“ през 2018 година. Сдружението ще се занимава с организирането на концерти и фестивали, както и с предоставяне на правна помощ на млади изпълнители.

Председателят на „Рок общество“ Димитър Димитров обясни, че е доволен от реализацията на рок феста на Шуменското плато през месец юни и бе категоричен, че ще работят за повишаване на посещаемостта на следващото подобно събитие. Интересното е, че на „Шумен рок“, планиран за 15-16 юни 2018 година, ще бъдат поканени световноизвестни групи.

Фестивалът обаче става платен. Освен концертна програма, посетителите ще имат възможност да посетят забележителностите в региона, да поиграят футбол, а за децата им ще има различни атракциони. Идеята е Шумен да стане по-привлекателен за хора от близо и далеч, което пък определено ще облагодетелства местния бизнес, допълни Емил Василев от Forgot The Ten.

От Сдружението вече са провели среща с представители на Общината и са получили подкрепа за бъдещите музикални събития. Припомняме, че местните власти финансираха с 20 000 лева рок феста през лятото. За догодина ще се разчита основно на частни спонсори. „Направихме един страхотен рок фестивал с уникален звук, който рядко се постига. Искаме да продължим по този начин, да поканим качествени музиканти, които да се чуят качествено. Рокендрола обаче е едно скъпо удоволствие. Той не е както при Сашка Васева – да излезе на сцената, да си пусне музика от СД-то и да си отваря устата. Нужен е огромен ресурс“, каза Сашо Бакалов, който също е член на „Рок общество“.

Любопитното в случая е че, на Общото събрание на сдружението е взето решение да работят по реализирането на събитията, без да разпределят дивиденти помежду си. Небезизвестните Васко Кръпката и Милена Славова са техни почетни членове, а бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, известен като „Кметъла“, ще помага с опит и контакти.

 

Подобни

Leave a Comment

9 − five =