Нов случай на туберкулоза в област Шумен

Нов случай на туберкулоза е регистриран на територията на област Шумен. Болният е жител на село Зайчино ореше, община Нови пазар. Това показва справката за епидемичната обстановка на Регионална здравна инспекция за периода от 16-ти до 22 юли.

През изминалата седмица са регистрирани 62 случая на остри заразни заболявания срещу 41 за предходния период. 36 са острите респираторни заболявания и грип срещу 25 за предходната седмица.

Цели 19 души са диагностицирани с ентероколити в област Шумен срещу едва седем за предходния отчетен период, показват още данните на РЗИ.

Един жител на областния град е установен с ротавирусен гастроентерит, а друг е „пипнал“ лаймска болест, което е нормално за сезона. Варицелата е представена от един заболял в село Църквица, а един случай на ОВП е регистриран в село Гусла, oбщина Каолиново.

По данни на РЗИ, само двама души са ухапани от куче срещу цели пет през предходния период. Няма регистрирани случаи на сексуално предавани инфекции за времето от 16-22 юли в област Шумен.

 

Подобни

Leave a Comment

7 + ten =