Нов триумф за отбора по стрелба на Североизточно държавно предприятие

За втора поредна година отборът по стрелба с гладкоцевно оръжие на Североизточно държавно предприятие спечели купата от Националното състезание в Пловдив, похвалиха се от предприятието. Тимът на предприятието в състав Николай Тодоров от ДЛС-Черни Лом, Асен Христов от ДГС-Провадия и Исмаил Курдов от ДГС-Върбица спечели отборно 52 точки, като остави след себе си отборът на ЮЗДП с 49 точки и състезателите на ИАГ, които са с 47 точки. През 2017 -та стрелците на Североизтока имаха 32 точки, но тази година показаха още по-добри резултати.

И в индивидуалното класиране състезателите на предприятието затвърдиха позициите си. Носител на купата отново стана Николай Тодоров от Попово, който в края на надпреварата имаше равен брой точки с Иван Димитров от ЮИДП, но на провелия се бараж Тодоров беше безапелационен и не даде никакъв шанс на противника си.

Състезанието в Пловдив се проведе при много ниски температури, силен вятър и сняг, което оказа влияние върху резултатите на всички състезатели, но не притесни нито за миг нашите стрелци, коментира ловният експерт на СИДП Тервел Стефанов, който тренира с момчетата. Той каза още, че резултатите от самото състезание са били много по-високи от тези на предварителните тренировки и Николай, Асен и Исмаил са дали всичко от себе си, за да остане купата в Шумен.

Подобни

Leave a Comment

4 × 1 =