Нов търг за Мерцедес-а на бившия кмет на Никола Козлево Турхан Каракаш

Кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб обяви поредния търг с явно наддаване за продажбата на общинския лек автомобил „Мерцедес“ Е200 Компресор. Луксозното возило е придобито за 50 000 лева по времето на бившия кмет от ДПС Турхан Каракаш.

През лятото на 2015 г. возилото попадна в обсега на журналистическо разследване на Васил Иванов, който тръгна по следите на кметове на бедни български общини, които обаче не се свенят да пръскат стотици хиляди левове за скъпи автомобили.

Интересното е, че на предходните два търга не са се появили мераклии за Мерцедес-а, вероятно поради неизгодната оферта. Предложената нова тръжна цена е 8032 лева без ДДС.

Иначе, автомобилът е в движение и в пълен комплект, има Застраховка гражданска отговорност до 24.04.2019 г., както и два комплекта гуми в отлично състояние. Към момента с него са навъртяни цели 478 000 км. До ден днешен Мерцедес-а е предпочитан от служители от различен ранг в местната власт, като возило, предлагащо завиден комфорт.

Припомняме, че настоящият кмет Ешреф Реджеб обикаля избирателите си в подопечната му община с джип КИА, който бе закупен с общински пари миналата година.

Подобни

Leave a Comment

3 × 1 =