Нощ на театрите в Шумен

Драматично-куклен театър “Васил Друмев” – гр. Шумен за четвърта година ще стане част от НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, вдъхновена от инициативата „Европейска нощ на театрите”.

Тази година тя ще се проведе на 17.11.2018 г. и ще обхване 16 български града, които са подготвили разнообразни прояви, включващи спектакли, изложби, пърформанси, програми, носещи духа и идеята на международното събитие, обединяващи в една единствена вечер театралната територия на множество европейски страни.

Нощ на театрите 2018 ще премине под мотото: “ОЧИ В ОЧИ С ТЕАТЪРА”, с което иска да сближи още повече театралното изкуство и неговата публика.

Над 1300 творци от различни театрални стилове стават част от европейската платформата и ще представят своите продукции в над 90 локации в 16 града. Форматът на Нощ на театрите няма аналог в България и става все по-популярен сред младите хора.

Именно по-различното „случване” я прави изпълнена с мистичност и много интересни за театралните почитатели събития и форми.

В празничната нощ на шуменска сцена са подготвени много изненади, настроение и театрална атмосфера!

Стартът е от 11.00 ч. в зала “Патиланчо” с предложение за най-малките почитатели на театралното изкуство – децата с инициативата “Да поиграем с Пипи”! Щурата героиня на Астрид Линдгрен ще им разкаже за някои от своите преживявания, ще ги научи на любимите си танци, ще бъдат нещотърсачи.

Вечерта ще бъде увенчана от 19.00 ч. в камерна зала с танцовия спектакъл “Невъзможност в най-чист вид” с хореограф Стефания Георгиева!

Като комплимент към публиката и НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2018 входът за срещата с Пипи е безплатен, а билетът за танцовия спектакъл е за двама.

Подобни

Leave a Comment

ten + 11 =