Нурай Иноьнтепе, генерален консул на Турция в Бургас: “Соло текстил” Шумен е пример за успешно реализирана инвестиция в България

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иноьнтепе  посети текстилната фабрика в Шумен – част от голямото семейство на турската компания” TYH  текстил”. Дипломатът  сам пожела  визитата, за да се убеди на място как се реализира една крупна инвестиция в шивашката индустрия. Благодарение на тази инвестиция днес тук работят над 300 шивачки от цяла Североизточна България – Шумен, Разград, Търговище. А местният завод е десетият на TYH Текстил, в десетия град на България – Шумен, след заводите  в Истанбул, Измир, Кърклери и Молдова.

Придружаван от ръководители на фирмата “Соло текстил ЕООД” консулът с интерес разгледа цеховете, където се произвежда стилно и изискано облекло,  преди да бъдат експедирани за световноизвестни марки. В списъка на клиентите са ZARA, MANGO, BENETON и много други. Видя тънкости на производствения процес, които правят текстилните изделия желани и предпочитани на световния пазар.

В откровен разговор дипломатът бе запознат с проблемите и трудностите, които среща ръководството.Заедно бяха потърсени и решения в преодоляването  им.

“”Соло текстил” се утвърди като като една модерна европейска компания. И пример за инвестиция на турската компания в България. Успешно е заимстван моделът в Турция – хората без опит да се обучават, да получават храна от собствена кухня, транспорт, а след това да им се дава шанс за просперитет в кариерата”, заяви Нурай Иноьнтепе. С това изявление дипломатът оцени подобаващо усилията, които полага ръководството на фирмата в интерес на работещите.

Подобни

Leave a Comment

7 + two =