Нуридин Исмаил: Няма как за 7-8 месеца да заличим всичко и да няма следа от трагедията в Хитрино

Днес кметът на община Хитрино Нуридин Исмаил даде пресконференция, на която се отчете за израсходваните средства от дарителските сметки на Общината. Той разясни какво още предстои като дейности и защо всъщност се е получило забавяне при възстановяването на пострадалите.

„Няма как да търпим обвинения, че възстановяването върви бавно. Хора, които не са изпадали в такова положение, нямат представа за какво става въпрос. Ако някой си мисли, че в рамките на 7-8 месеца ще заличим всичко и няма да има следа – не се е занимавал с подобни ситуации“, категоричен бе Нуридин Исмаил.

Към този момент от предвидените за нов строеж 13 сгради от Социалния фонд , пет са завършени на 75%, пет са на етап – основи, а три не са започнати, заради неуредици с документите за собственост.

11 са къщите, за които ангажимент пое Строителната камара. От тях 10 са готови на 85%, а  последната предстои да бъде започната в най-скоро време, тъй като е имало проблем с досегашният терен, на който е била построена.

„По моя преценка, до зимата всички ще могат да влязат в домовете си. Има само един имот, при който наистина може да се наложи човекът да бъде настанен във фургон или соц. дом. Става въпрос за Николай Цачев. При него имота е наследствен и човекът няма документи. Ние му помогнахме с уреждането на документацията, но отне време и за това основите на неговата къща ще бъдат изляти до месец“, допълни кметът.

„Молбата ми е да не търсим сензация. Разпределението на ресурс, без да дразниш хората, е много трудно. Този процес за някои, които в живота си не са узаконили и една тоалетна, им се вижда, че е много муден. Елате, питайте мен и екипа!“, заяви още той.

Подобни

Leave a Comment

five × 3 =