Обезопасиха участъка край Дибич – не карайте с повече от 60 км/ч.

Изпълнени са набелязаните мерки за обезопасяване на участъка и ограничаване на скоростта на кръстовището на път II-73 Шумен-Карнобат и път IV-73001 при село Дибич, информират от Областна администрация – Шумен. Дейностите са одобрени от Областната транспортна комисия на заседание на 15-ти май.

Днес заместник-областният управител Петко Шаренков, представители на община Шумен, Областно пътно управление, Пътна полиция и кметът на село Дибич Христо Йорданов на място са проверили как са изпълнени решенията на комисията. В началото на селото с помощта на местна фирма е изградена нова спирка за пътниците на преминаващите автобуси, които вече ще спират в границите на населеното място, а не както досега на главния път.

Съгласно решението на Областната транспортна комисия съществуващият спирков заслон на главния път в този участък е премахнат. В този район от пътя е поставена мантинела, с която е затворен нерегламентиран път в близост до кръстовището, който се е използвал за преминаване на  селскостопанска техника.

Поставени са два нови пътни знака на главния път Шумен-Карнобат за ограничаване скоростта в участъка до 60 км/ч., като до момента допустимата скорост беше 70 км/ч.

Припомняме, че миналата година на същото място при жестока катастрофа между лек автомобил и камион загинаха трима души.

Подобни

Leave a Comment

17 − six =