Обидно малко жители на Нови пазар на концерта в подкрепа на реставрацията на паметници

Близо шест часа продължи благотворителния концерт за набиране на средства за реставрация на 11 военни паметници в община Нови пазар. На сцената се качиха родната рок легенда Милена, също и Cherry Jam, Steelers и Sanitarium escape, които взривиха публиката с трибюти на Whitesnake, Metallica, Bon Jovi и Jimi Hendrix.

Въпреки благородното и патриотично начинание, равносметката след краят на мероприятието показва, че едва 172-ма души са станали част от шоуто, закупувайки си билет на стойност 10 лева. „Изключително слаба подкрепа получихме от нашите съграждани от Нови пазар. В по-голямата си част публиката се състоеше от хора от Шумен, Варна и други градове. Като цяло мога да кажа, че не съм доволен от посещаемостта, но пък концерта беше супер“, заяви за СтрелаБГ д-р Димо Димов, президент на местния мото- клуб “Мадарски конници MCC”, които са инициаторите на цялата кампания по набиране на средства.

От продажбата на напитки и храни също е събрана неголяма сума, добави д-р Димов и благодари за помощта на кмета на Нови пазар Ивайло Камаджиев, както и на частните фирми, отзовали се и решили да ударят „едно рамо“ на общополезното дело.

„Първо ще огледаме паметниците, ще набележим къде, какво е нужно да се направи, какви материали трябва да се закупят и тогава ще действаме. Предполагам, че след средата на юни, ще започнем с реставрацията. Няма да използваме помощта на фирми. Всичко ще правим с доброволен труд“, каза още той и подчерта, че кампанията по набирането на средства продължава с пълна сила.

Снимки: KA Social Network Studio и Madara horsemen MCC

Подобни

Leave a Comment

13 − 6 =