Областният управител се срещна с ръководството на турската фирма, която строи завод за медни кабели в Шумен

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев се срещна днес с ръководния екип на фирма „САРК БЪЛГАРИЯ“ АД. Фирмата е част от турския холдинг „Sarkuysan A.S“ АД и изгражда в Шумен нов завод за производство на медни кабели. Това съобщават от областната администрация.

Представителите на фирмата обясниха, че дружеството има добре развит пазар, холдингът е най-големият производител на мед в Турция и една от водещите компании в този отрасъл в Европа. „Шумен е обект на внимание от страна на много фирми, избрахме да инвестираме тук с помощта и препоръките на собственика на „Алкомет“ АД г-н Фикрет Индже“, разказаха от „САРК БЪЛГАРИЯ“. В началото в завода ще бъдат наети около 30 работници, но фирмата има намерение на по-късен етап да разшири инвестицията. От своя страна областният управител проф. Стефан Желев приветства ръководството на фирмата за решението да инвестира в Шумен.

„Всеки инвеститор е добре дошъл в област Шумен“, заяви проф. Желев и подчерта значението на инвестициите за устойчивото развитие на региона, за откриването на нови работни места и повишаване стандарта на живот. Той се ангажира да съдейства при необходимост от ускоряване и по-бързо уреждане на всички документи в процеса на строителство, а от фирма САРК БЪЛГАРИЯ“ благодариха на община Шумен за съдействието, което до момента им указват.

Подобни

Leave a Comment

16 − 3 =