Обновяват сградата на пожарната служба в Нови пазар

Кметът на Община Нови пазар Ивайло Камаджиев направи символична първа копка по проект за енергийна ефективност на сградата на пожарната. Проектът, който ще бъде осъществен, е по Приоритетна ос 2 – „Подкрепа на енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. В него са включени 28 града в страната, между които е и Нови пазар.

„Сградата е в много лошо състояние. Недопустимо е такава важна служба да се помещава в сграда, която е меко казано пред събаряне и наподобява кулата в Пиза – леко килната вследствие на конструктивни деформации. Надявам се след реализирането на проекта, да дойдем и да видим едно хубаво бижу, за да могат нашите огнеборци да се трудят при едни по-добри условия“, заяви кмета Камаджиев и добави, че след приключване на ремонтните дейности пожарната служба ще бъде сертифицирана за енергиен клас C, което ще допринесе за реализиране на големи икономии.

Проектът е на стойност 519 299 лева с ДДС. Безвъзмездната финансова помощ е 472 427 лева с ДДС. Община Нови пазар участва с 46 871 лева. Крайният срок за приключването на ремонтните дейности е 15 май 2018 година.

 

Подобни

Leave a Comment

one × five =