Оборудват патрулките с нови камери, които засичат нарушения и в движение

Нови модерни камери влизат в арсенала на КАТ срещу джигитите на пътя. 23 нови устройства вече са монтирани в полицейските автомобили и снимат нарушителите. Камерите работят дори и в движение.

От края на миналата година шофьорите трябва да бъдат още по-внимателни на пътя, ако не искат да получат „честитка”. С новите т. нар „супер камери”.

Пътна полиция вече може да хваща нарушенията на шофьорите и докато те са в движение. Новите устройства са почти незабележими, но не пропускат нарушители.

„Автомобилът разполага с две камери. Едната е инсталирана на тавана колата , а другата е вградена в предната броня. В багажника има инсталирана самостоятелен компютър, който обработва наличната информация”, обясни пред Нова телевизия Илия Георгиев, инспектор в Пътна полиция в ГД „Национална полиция”.

В купето на патрулката има екран, на който в реално време се вижда пътя. Едното от нарушенията, което хваща камерата е превишената скорост. „Патрулният автомобил се движи плътно вдясно , заснема средната и лявата лента. Радарът на камерата е настроен да установява превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре”, каза още той. И ако ни хванат ще получим фиш.

Липсата на „Гражданска отговорност” също не остава не забелязана от камерата.

Подобни

Leave a Comment

9 + 7 =