Обучение по Горска педагогика ще се проведе в ДГС-Върбица

Обучение по Горска педагогика ще се проведе в ДГС-Върбица от 20 до 22 ноември. Проявата се организира от ръководството на Североизточното държавно предприятие с подкрепата на Изпълнителната агенция по горите, а за лектор е поканена д-р Анна Петракиева от Лесотехнически университет-София. В обучението ще участват служители от всички горски и ловни стопанства на предприятието, както и представители на ШУ „Епископ Константин Преславски“ и Община Шумен.

Идеята на часовете по Горска педагогика е децата да прекарват част от времето си на открито, сред природата, а не пред компютрите у дома. Чрез интересни игри малчуганите ще могат да научат повече за горските обитатели, дърветата и растенията, които се срещат в България.

Занятия по Горска педагогика за първи път се провеждат преди 20 години в Австрия и Германия. В момента редица европейски страни работят в тази насока. През 2018 година около 100 обучени горски педагози ще се занимават с децата в нашата страна, като една четвърт от тях са служители на СИДП .

Подобни

Leave a Comment

eight + fifteen =